Skip to main content
Специјални Артикли

Кокино и Поздравот на Сонцето

Со секој завршен ден правиме уште еден чекор по патот наречен ЖИВОТ. За едни тој пат е добар а за други тежок и непредвидлив. За многумина секојдневието преставува неивесност исполнето со страв, недоверба, кои го преобразуваат човекот во агресивна, депресивна, плашлива и деструктивна личност. Такви личности за жал се многу…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Специјални Артикли

Ода на Животот

,, На Тоше и на татко ми Благоја за мир и спокој во вечноста со љубов, почит и понизност,, Луј Во една ладна саботна декемвриска вечер во годината на змејот, при нашата фамилијарна прошетка низ центарот на Скопје, ја забележавме големата музичка звезда Тоше, како седеше во неговиот џип, а…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Медитација – Философија на Медитацијата

,,Колку повеќе приликите се против Вас толку подобро се манифестира Вашата внатрешна снага,, С. Јесудијан Духовните трагачи од најстари времиња до денешни дни се во постојана потрага по изворот на среќата и вечното блаженство. Јогата нуди еден од бројните патишта на Самоспознание и Себерализација. Таа пракично ни дава искуства дека…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Медитација – Философија на Медитацијата

,,Медитацијата е онаа светлост во умот која го осветлува патот за дејствување,, Џ. Кришнамурти ЈОГАТА ни дава поука дека: во животот на човекот најчесто изворот на сите спротставености, борби, порази и болки треба да го бараме внатре во самиот човек и во неговата немоќност да биде она што може и…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Медитација – Философија на Медитацијата

,,Медитацијата е онаа светлост во умот која го осветлува патот за дејствување; а без таа светлост нема љувов,, Џ. Кришнамурти Од далечното минато од времето на легендарниот јога систематичар Патанџали, кога митот и легендата се испреплетувале и почнале да се преточуваат во духовна повест со која се испишувала историјата на…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Медитација – Философија на Медитацијата

,,Колку повеќе приликите се против Вас толку подобро се манифестира Вашата внатрешна снага,, С. Јесудијан Јогата е тесно поврзана со животот. Таа преку својата пракса и ЈОГИСКАТА МЕДИТАЦИЈА му дава на аспирантот искуство како да се спознае самиот себе, својата природа и целисходноста на својот живот. Иако јога праксата и…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Медитација – Философија на Медитацијата

,,Чекори по патеката на смирена постојаност,, Далај Лама Духовните аспиранти од најстари времиња до денешни дни се во постојана потрага по Изворот на среќата и вечното блаженство. Јогата нуди еден од низата патишта кои водат кон Самоспознание и Себерализација. Таа пракично ни дава искуства со кои ќе се смири умот…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Медитација – Философија на Медитацијата

,,Кога ја спознаеш суштината, ќе има ли заблуди ?,, Т. Кришнамачарја Преку ЈОГАТА и ЈОГИСКАТА МЕДИТАЦИЈА секој искрен и дисциплиниран аспирант стекнува знаење и способности кои практично се неограничени. На редовните јога практиканти им се отвораат портите за Лично спознаие преку дисциплинирање на сопсвеното тело - каја, здивот - прана,…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Специјални Артикли

Феноменот Јога

Скоро секој човек се наоѓа во некоја животна ситуација во која се прашува себе: дали вреди да се продолжи да се живее на таков начин. Има моменти кога некои принципи треба сериозно да се преиспитаат и да да се размисли околу нивната целисходност оклу нивната понатамошна примена или нивна замена.…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Специјални Артикли

Поделба на Јогата

,,Јас којшто сум сигурен дека сум, се уште не знам доволно јасно кој сум,, Рене Декарт Јогата во своето многувековно непрекинато постоење успеала да ја пренесе својата изворност, мудрост и пракса и како древно учење да допре до денешми дни. Таа е една од ретките философски и духовни дисциплини која…
Perfect Yoga
April 5, 2014