Skip to main content
All Posts By

Perfect Yoga

Перфект Јога - Perfect Yoga

Сурја Намаскар

By Јога вежби
Сурја Намаскар, познат како Сунчев поздрав, е древна јога пракса која се состои од серија од 12 физички позиции или асани, кои се изведуваат последователно и координирано со дишењето. Оваа...
Read More

Здрави Навики

By Фељтон

Здрави Навики ,,Човекот е таков, каков што е неговиот ум,, Јога мудрост Редовната јога пракса ствара нови и здрави навики. Се прифаќање на јогата и редовното вежбање во определен дневен…

Read More

Медитација – Философија на Медитацијата

By Фељтон

,,Медитацијата е онаа светлост во умот која го осветлува патот за дејствување; а без таа светлост нема љувов,, Џ. Кришнамурти Од далечното минато од времето на легендарниот јога систематичар Патанџали,…

Read More

Медитација – Философија на Медитацијата

By Фељтон

,,Кога ја спознаеш суштината, ќе има ли заблуди ?,, Т. Кришнамачарја Преку ЈОГАТА и ЈОГИСКАТА МЕДИТАЦИЈА секој искрен и дисциплиниран аспирант стекнува знаење и способности кои практично се неограничени. На…

Read More