Гуру Пурнима 2 – Денот на Духовните Учители

By Фељтон

,,Големите луѓе ги мериме според доблестите а не според среќата,, Латинска мудрост Кога се воспостави односот гуру – учител и шишја – ученик, настанува духовна поврзаност и тогаш гуруовата енергија, снага автоматски тече: од учителот до ученикот. Тоа е шактипат – трансмисија на величенствена, космичка енергија. За да се активира…

Read More

Сурја Намаскара 4 – Поздрав на Сонцето

By Фељтон

,,Човеку, ти си единствена тајна! Кој може да ја отвори вратата освен ти? И никој не може да влезе освен тебе!,, С. Јесудиан Човекот од памтивек до денес е во постојана и вечна потрага во откривањето на мистериите на приридата и Космосот, секојдневно спознавајќи ги, ја открива тајната на вечноста…

Read More

Сурја Намаскара 5 – Ефекти од Поздравот на Сонцето

By Фељтон

,,Сонцето, е тоа кое ги отстранува слабостите, ги лечи болестите ги убива демоните и ги штити својте верници,, Риг Веда Циклусот СУРЈА НАМАСКАРА е една од ретките јога вежби која преставува целосна јога програма – садхана. Седум базични јога асани се вткаени во комплетна низа од 12 јога вежби –…

Read More

Асана 2 – Апотеоза на Асаната

By Фељтон

,,Човекот, кој на себе не може да си посвети барем еден сат на ден, не е човек,, Моше Л. вон Сасоу Секое човеково битие има личен дневен ритам на активности. Кога во дневниот ангажман, љубопитниот поединец би нашол барем малку време кое би го посветил кон себеоткривањето, тогаш тие личности…

Read More

Асана – 3 – Правила на Практикување Асани

By Фељтон

,,Она во што веруваш тоа и постои,, М. Горки Секојдневната јога пракса – садхана, во чија основата се асаните, кои како базичен елемент се вградени во катадневната јога програма, му овозможуваат на секој искрен и дисциплиниран јога практикант да го развие своето тело на ефикасен и флексибилен начин, кое со…

Read More

Happy Yoga – Среќна Јога за Среќни Деца

By Фељтон

,,Она во што веруваш тоа и постои,, М. Горки Нема поголема среќа за родителите, од среќата што ги обзема кога гледаат како нивните деца се развиваат во здрави, среќни и задоволни личности. Во исто време нема попросперитетна земја од зејмата во која младите личности израснале врз здрави, креативни и доблесни…

Read More

Happy Yoga 2 – Јога за Деца и Јога за Деца со Родители

By Фељтон

,,Кој сака да научи нешто, ќе најде начин а кој не сака ништо да научи, ќе најде оправдување,, Народна мудрост Во денешно време, во светот на информатиката и брзиот технолошки развој, знаењето и вештините како категории и принципи се лесно достапни, однапред зададени на чекор, на дофат, на поглед пред…

Read More

Happy Yoga 3 – Деца Мили, каде толоку брзате!

By Фељтон

,,Ако сакате да го одгледате детето во среќен и оптимистички човек, пружајте му љубов и подршка често и јасно,, Детството е период во животот кога можат да се стекнат позитивни и трајни животни навики. Ако тие навики го исполнат детското секојдневие со здравје и радост и му пружаат креативност во…

Read More

Happy Yoga 4 – Потреба од Јога Кај Детската Популација

By Фељтон

,,Одговорни сме за тоа што го работиме ама и за она што не го работиме,, Волтер Јогата е афирмирана наука и веќе потврдена философија за животот. Таа е совршен регулатор низ кои се кристализира позитивната еволуција и се потврдуваат доблестите како суштина на човековата природа во неговото секојдневие. Ако човекот…

Read More

Happy Yoga 5 – Дечина, Отпуштете Се!

By Фељтон

,,Тргнете чекор по чекор. Не мора да ги гледате сите скалила. Само направете го првиот чекор,, Мартин Л. Кинг Секој сака да биде здрав, среќен, да има успех во животот. И сите ние несомнено го сакаме најдоброто за своите а особено за сопствените деца. Од одлуките кои често ги носиме…

Read More