Skip to main content
Фељтон

Гуру Пурнима – Денот на Духовните Учители

Денот на Полна месечина во месец јули е посебен ден. Тоа е традиционален празник кои го прославуваат сите кои се на патот на јогата и духовноста. Се нарекува ГУРУ ПУРНИМА: Денот на духовните учители. Тоа е ден на исклучителна и нагласена духовна врска меѓу учителот и ученикот. Во животот на…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Јога Нидра – Јогиско Спиење

Јога нидра е скапоцен дијамант во круната на духовноста. Луј Јогата ни дава можност да откриеме големи тајни, да стигнеме до доброто, доблесното, и возвишено кое широко ќе ни ги отвори портите на вечното и совршеното. Низа знаења и учења од минатото, биле длабоко чувани тајни кои им се откривале…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Јога За ‘Рбет: За природата на проблемот

Постојаноста и верата ги совладуваат сите препреки.. Е. Фром Денешниот човек се помалку и помалку се движи. Најчесто подвижноста на луѓето е огрничена, многу често со минимални движења, со огромна тенденција на зголемување на бројноста на човечката популација кои вршат мала или скоро никаква физичка активност. Огромен број на луѓе…
Perfect Yoga
April 5, 2014
Фељтон

Јога За Почетници – Сигурен пат до виталност и здравје

Усните на мудрите луѓе знаење шират. Соломон Ако сакаме да бидеме витални, здрави, ослободување од напнатост, стресни ситуации и вознемиреност, оваа позитивна намера неминовно бара активно во својот живот да вклучиме личен систем на дисциплина. Таа ни помага, конечно да го поттикнеме и обединиме развојот на сите добри, позитивни и…
Perfect Yoga
March 29, 2014