Happy Yoga – Среќна Јога за Среќни Деца

By Фељтон

,,Она во што веруваш тоа и постои,, М. Горки Нема поголема среќа за родителите, од среќата што ги обзема кога гледаат како нивните деца се развиваат во здрави, среќни и задоволни личности. Во исто време нема попросперитетна земја од зејмата во која младите личности израснале врз здрави, креативни и доблесни…

Read More

Happy Yoga 2 – Јога за Деца и Јога за Деца со Родители

By Фељтон

,,Кој сака да научи нешто, ќе најде начин а кој не сака ништо да научи, ќе најде оправдување,, Народна мудрост Во денешно време, во светот на информатиката и брзиот технолошки развој, знаењето и вештините како категории и принципи се лесно достапни, однапред зададени на чекор, на дофат, на поглед пред…

Read More

Happy Yoga 3 – Деца Мили, каде толоку брзате!

By Фељтон

,,Ако сакате да го одгледате детето во среќен и оптимистички човек, пружајте му љубов и подршка често и јасно,, Детството е период во животот кога можат да се стекнат позитивни и трајни животни навики. Ако тие навики го исполнат детското секојдневие со здравје и радост и му пружаат креативност во…

Read More

Happy Yoga 4 – Потреба од Јога Кај Детската Популација

By Фељтон

,,Одговорни сме за тоа што го работиме ама и за она што не го работиме,, Волтер Јогата е афирмирана наука и веќе потврдена философија за животот. Таа е совршен регулатор низ кои се кристализира позитивната еволуција и се потврдуваат доблестите како суштина на човековата природа во неговото секојдневие. Ако човекот…

Read More

Happy Yoga 5 – Дечина, Отпуштете Се!

By Фељтон

,,Тргнете чекор по чекор. Не мора да ги гледате сите скалила. Само направете го првиот чекор,, Мартин Л. Кинг Секој сака да биде здрав, среќен, да има успех во животот. И сите ние несомнено го сакаме најдоброто за своите а особено за сопствените деца. Од одлуките кои често ги носиме…

Read More

Happy Yoga 6 – Креативност и Развој на Децата со Јога

By Фељтон

,,Ќе бидеме она, во што и веруваме, онолку многу колку што во тоа веруваме,, Суфи – мудрост Јогата е една од ретките дисциплини, во која натпреваруачкиот дух не постои. Во јогата нема натпреварување кој подобро или побрзо-поспоро изведува некоја вежба, споредување со други или притоскот за постигнатото. Таа ја поттикнува…

Read More

Happy Yoga 7 – Развојот на Децата со Јога

By Фељтон

,,Нашите животи се отелотворение на нашите карактери,, С. Радхакришнан Секој човек и секое битие исконски се труди да го одржи своето здравје. Само здраво тело носи здрав дух и му нуди на секого вистинска и трајна среќа. Јогата има развиено методи со чија примена човекот може да постигне совршено владеење…

Read More

Атма – 2 – Лила Амрит Козмичкиот Танц на Животот

By Фељтон

,,Оној кој има верба има се, а на кого таа му недостасува тој нема ништо,, Рамакришна Земјата, пленетата на која живееме трепери меѓу два пола, така и луѓето како и сите останати суштества на оваа планета се носители на двојниот поларитет. Таа поларност, особина да се поседува позитивниот и негативниот…

Read More

Атма – 3 – За Душата

By Фељтон

,,Животот е … предизвик – престретни го! …борба – прифати ја!,, Свами Шивананда Човекот не е само физичко тело, збир на коски, мускули, течности … туку тој е сложено битие од низа проникнати тела (четири ), со различна стурктура, кое започнува со елементите на грубото физичко тело до најсложените слоеви…

Read More

Јога за ‘Рбет 1 – Основи на Јогата за ‘Рбет

By Фељтон

,,Нема болест, ниту старост за човекот… чие тело е искалено со огнот на ЈОГАТА,, Шветашватара-Упанишада Јогата како практична философија и потврдена наука за животот го посматра човекот во својата изворност и целокупност. Преку неа секојдневно стануваме свесни за природниот животен ритам, за личната одговорност во одржувањето и негувањето на сопственото…

Read More